Michael Jackson Nr 1



Nr 1: Billie Jean

Billie Jean, bästa Michael Jackson låten någonsin utan tvekan. Den har ingredienser som moderna låtskapare bara drömmer om att kunna återupprepa, samt dessutom MOONWALKEN!

Från 6.14 in i klippet tills slutet, försök göra om det om du kan..

Ren och skär MAGI!   

Michael Jackson Nr 2



Nr 2 Man in the mirror

Ett komplett MÄSTERVERK av Michael Jackson. Den som inte tycker om man in the mirror, kan inte tycka om musik.

Michael Jackson Nr 3



Nr 3: Thriller

Världens genom tidernas coolaste musikvideo hittar vi på min tredje plats, och utryck dig gärna om du anser låten inte har något. För enligt mig har den precis allt. Det är bara att det råkar vara två stycken MJ låtar som är bättre.

Michael Jackson Nr 4



Nr 4 Beat It!

Nu det riktigt börjar brännas, och beat it infinner sig på plats nr 4. Låten har precis allt, samt plus en grym dans!



Michael Jackson Nr 5



Nr 5: Black or White & You are not alone!

Kanske den första låten som jag själv hörde med Michael Jackson och gjorde han till den "musik" idol han kom att bli för en. Intressant video överlag, och notera gärna pappan i början som är samma skådespelare som spelar Norm Peterson(George Wendt) i den grymma tv-serien Cheers. 

Jag väljer att dela femte platsen med you are not alone, mest eftersom den borde just finnas ungefär på denna platsen, sen kompleterar den min top 10 fantasiskt, lite fusk får det vara. You are not alone platsar som silverhansken gjorde på MJ.



Michael Jackson Nr 6



Nr: 6 They don't care about us

Inte ens lönt att skriva något. Återigen ett mästerverk som placerar sig på min sjätte plats.

Michael Jackson Nr 7



Nr 7: Give in to me ft Slash

En kanske okänd låt för vissa, men jag har knappast låtit denna låt "försvinna" ifrån MJ's arv. Sen att Slash är med på ett hörn gör inte saken sämre.


Michael Jackson Nr 8



Nr 8: Human Nature

En fruktansvärt underbar ballad givetvis signerad MJ. Här i form av This is it turnen som just aldrig blev av. Nog för att han troligtvis aldrig hade klarat 50 stycken konserter på så pass kort tid. Men i vilket fall som helst, fantastisk uppvisning att han faktiskt fortfarande höll.  

Michael Jackson Nr 9



Nr 9: Smoot Criminal.

Ungefär 7 år gammal antar jag att var när jag såg smooth criminal på History turnen i göteborg (tyvärr inte live!) Minnen sitter alltid kvar. Frågan är egentligen hur in i hela världen de lytar sig framåt som 07.38 in i klippet? 

På dagen..



Midsommar åt sidan, det är på dagen ett år sedan kungen av pop tragiskt avled(eller gjorde han)?
I vilket fall som helst tänkte jag skrapa ihop en top 10 lista av hans bästa låtar. Självklart enligt min egen uppfattning.

Nr 10. Först ut är Jam, som var Mj's öppningslåt under Dangerous turnen. Soundet är fruktansvärt grymt. Väl värt en tionde plats. 

Midsommardag

Vm är i full gång, och det kan inte en själ ha missat?

Åttondelsfinalerna är i full gång och just nu spelar Uruguay - Sydkorea (1-0 i paus). Och jag kan inget annat en imponeras av Uruguay. Laget vann grupp A utan större problem och har inte i nuläget släppt in ett enda mål. Bra försvar? tja, delvis men det som snarare imponerar är deras anfalls uppsättning. Luiz Suarez, Diego Forlan samt Edinson Cavani. Frukten av den "linjen" samt det disiplinerade försvaret kan bära otroligt långt. 

Ikväll hoppas jag att Usa spelar skiten av Ghana. Min förkärlek för amerikanska sporter är rätt absurd. Nog för att fotboll/soccer verkligen inte är en amerikansk sport men ändå.  ;)

Go USA!

På allmän begäran

Som den förskräckliga rubriken säger. Så har jag på "allmän" begäran blivit tillsagd att börja blogga igen, och visst varför inte? Det skall väl inte vara någon direkt omöjlighet såhär i VM tider. Dock ska jag försöka att inte låta VM ta över helt och hållet.

Håll tillgodo med denna fantastiska låt, true entourage stile.